Photobucket Pictures, Images and Photos Photobucket

Wednesday 14 October 2009

DA LI STE SPREMNI DA VIDITE, KOLIKO JE DUBOKA ZEČIJA RUPA??


DA LI STE SPREMNI DA VIDITE KOLIKO JE DUBOKA ZEČIJA RUPA??

Još jedan od načina za budjenje Svesti O Stvarnosti, je sigurno i informisanje o stvarima, koje su nam naizgled daleko od naše mogućnosti poimanja istih:  KVANTNA FIZIKA
O tome smo možda načuli negde, neki su ranije imali i predmet fizika materijala,  vrlo malo ljudi kod nas, se profesionalno, ili iz hobija bavi time.....
Sada, posredstvom interneta, odjednom se to sve više pominje u vezi sa suštinom postojanja i sa pokušajima definisanja svega postojećeg!

Primera ima mnogo, a neki popularniji su dokumentarni filmovi kao "What the bleep do we know" i " What the bleep do we know, Down the Rabbit Hole "  zatim, predavanja  Dr. Amit Goswami,  teoretičara kvantne fizike, počasnog profesora na oregonskom univerzitetu, institutu za teorijske nauke, koji je kroz izučavanje kvantne fizike došao do ubedjenja da je, sada već,  "Kvantni aktivizam" , moralni kompas bavljenja kvantnom fizikom, a sve u cilju budjnja svesti o stvarnosti i  konačne transformacije naših života i društva uopšte!

Bez pretenzija da pokušavam i da makar prepričam delove  ovih dokumentaraca, toplo preporucujem da se pogledaju, pa makar na youtube, google-video, ili preuzmu sa file-share sajtova - ključne reči za pretragu: "quantum physics and consciousness", a lako se nadju i titlovi.
Za skeptike bih rekao da ne agitujem prihvatanje, zdravo za gotovo, svega iznetog u filmovima, već samo da otvorenog uma razmisle o činjenicama koje komentarišu neki od najvećih teoretičara današnjice! 
Iako je ova oblast nauke jedna od najkomplikovanijih za objašnjavanje laicima, ovi virtuozi misli, su uspeli da to  predstave na takav način, koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim!
U svakom slučaju, ovo je dobra metodika za obrazovanje naše svesti, i pripremanje za prihvatanje stvarnosti koja se nalazi iza naših (poznatih) čula opažanja! 
Kroz ovo se ohrabrujemo da sukobimo našu radoznalost, sa našim strahovima od toga šta će doneti nova saznanja.

Ako se pitaš:

Šta će biti sa mnom?
Šta ću postati?

Odgovor je:
Morao bi postati, da bi znao!

....

Da li ste spremni da vidite, koliko je duboka zečija rupa?



2 comments: