Photobucket Pictures, Images and Photos Photobucket

Monday 27 December 2010

PREMIJERA ZEITGEIST:MOVING FORWARD

Dugo očekivani film „Zeitgeist: Moving Forward“ je stigao! 
Ovo je treći nastavak sada već kultnog serijala reditelja Pitera Džozefa u kome se razmišlja o trenutnom „Zeitgeist-u“, duhu vremena i kulture.
Film će doživeti svetsku premijeru 15. januara 2011. u preko 50 zemalja i na 30 jezika. U Srbiji će biti prikazan na 5 lokacija u sklopu premijere, ali su moguće i dodatne lokacije u postpremijernom periodu.

15. januara “Zeitgeist: Moving Forward” biće prikazan u:

Beogradu, Tržni centar „Ušće“, bioskop “Kolosej” u 17:00 h
Kontakt: g. Miroslav Stevanović, +381 65 5477 068
e-mailThis e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Zrenjaninu, Kulturni centar Zrenjanina u 20:00 h
Kontakt: Stevan Savić, +381 60 705 0020
e-mailThis e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Somboru, Studentski dom „Dr Zoran Đinđić” u 17:00 h
Kontakt: Ivan Bačić, +381 61 6255 559
e-mailThis e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Nišu, Studentski Kulturni Centar u 18:30 i 21:00 h
Kontakt: Snežana Branković, +381 63 1657 975
e-mailThis e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
FreeNetWorld film festival, Vesna Jovanović Lazić, +381 63 698 711
e-mailThis e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

21. januara “Zeitgeist: Moving Forward” biće prikazan u:

Leskovcu, Klub "Šapa" (Resurs centar Leskovac) u 20:00 h
Kontakt: Slobodan Stojičić, +381 63 103 1 203
e-mail

Prvi deo filma, „Zeitgeist: The Movie“, pojavio se na Internetu 2007. godine i izazvao burne i kontraverzne reakcije. Iako ovaj projekat originalno nije zamišljen kao film, već kao otkrivanje istine javnosti, globalno je tako shvaćen. Doživeo je preko sto miliona pregleda u toku prve godine prikazivanja na Internetu.
Nastavak, „Zeitgeist: Addendum“, premijerno je prikazan 2008. godine na Artivist filmskom festivalu u Holivudu. Kao i njegov nagrađivani predhodnik, „Addendum” se brzo proširio po Internetu i tokom prve godine prikazivanja imao je više od pedeset miliona pregleda.
“Zeitgeist: Addendum“ prati i osnivanje The Zeitgeist Movement-a. Ova globalna organizacija danas ima više od pola miliona članova u dvesta zemalja i počinje da radi na tranziciji u novu, održivu ekonomsku paradigmu. Film „Zeitgeist: Moving Forward“ je medijski odraz istog cilja. Pokret je u svojoj osnovi komunikacijska i aktivistička produžena ruka Venus projekta i ekonomije bazirane na resursima koju je osmislio industrijski dizajner Žak Fresko, koji se takođe pojavljuje u filmu.

SINOPSIS
„Zeitgeist: Moving Forward“ režisera Pitera Džozefa (Peter Joseph) je dugometražni dokumentarni film koji govori o napuštanju socio-ekonomske monetarne paradigme koja danas upravlja čovečanstvom. Naglašava se potreba da se prevaziđu kulturni relativizam
i tradicionalne ideologije i da se stvori nova, održiva socijalna paradigma nazvana resursno-bazirana ekonomija (RBE), koja bi se zasnivala na suštinskim karakteristikama čoveka, zakonima opstanka društva i nepromenljivim prirodnim zakonima.
U filmu se pojavljuju eksperti iz oblasti zdravstva, antropologije, neurobiologije, ekonomije, energetike, tehnologije, društvenih nauka i drugih važnih područja povezanih sa funkcionisanjem društva i kulturom. Tri središnje teme su ljudsko ponašanje, monetarna ekonomija i primenjena nauka i kroz njih se nudi model razumevanja aktuelne socijalne paradigme i razloga zbog kojih je važno da se ona napusti. Film nudi novi, radikalni, a ipak praktični, pristup rešavanju društvenih problema sa kojima se svet danas suočava, a koji je baziran na naprednom razumevanju.
Ono što je za ovaj rad karakteristično i što ga po stilu razlikuje od većine drugih dokumentaraca jeste paralelna dramska radnja sa poznatim glumcima, koja doprinosi razumevanju ideje filma. Ipak, intenzivno korišćenje mnoštva 2D i 3D efekata i animacija daje ovom radu tradicionalnu dokumentarnu formu.
PREMIJERA
Svetska premijera filma „Zeitgeist: Moving Forward“ u više od šezdeset zemalja na preko trideset svetskih jezika biće održana 15. januara 2011. godine. Ovo dešavanje nije povezano ni sa jednim vodećim svetskim distributerom i ima za cilj da zaobiđe mešanje korporativnih medija u projekat i da pruži prednost nezavisnim, neprofitnim grupama koje žele da prikažu film u svojim regionima. Većina njih je povezana sa različitim grupama aktivista, uključujući i Zeitgeist pokret, samoodrživu grupu koja traži prelaz
u novu društveno-ekonomsku paradigmu, prevazilaženje monetarnog sistema i njegovih posledica.
„Zeitgeist: Moving Forward“ je neprofitan projekat, što znači da će biti besplatan
i dostupan na internetu i za gledanje i za preuzimanje u DVD formatu.
Na www.zeitgeistmovingforward.com krajem januara moći će da se naruči DVD
po ceni od 5$.
Globalnu bioskopsku premijeru će 15. januara 2011. godine u Los Anđelesu u Kaliforniji da promoviše organizacija „The Activist Film Festival“
REŽISER
Režiser, producent, pisac, kamerman, kompozitor, urednik i narator, Piter Džozef
postao je poznat po nagrađenom kontroverznom dokumentarnom filmu iz 2007. godine „Zeitgeist: The Movie“, koji je na internetu tokom prve godine prikazivanja pogledan 100.000.000 puta. Originalno, ovaj film nije zamišljen kao film, ali je to postao pošto je globalno tako shvaćen.
Nastavak ovog rada, „Zeitgeist: Addendum“ imao je premijeru 2008. godine na Artivist filmskom festivalu u Holivudu. Kao i njegov nagrađivani predhodnik, „Addendum“, film se brzo pročuo na internetu i tokom prve godine prikazivanja pogledalo ga je više
od 50.000.000 ljudi.
Posle objavljivanja ovog nastavka, inspirisan reakcijom publike, Džozef je osnovao socijalni pokret – Zeitgeist pokret ili Pokret u duhu vremena.Ova globalna organizacija, koja danas ima preko pola miliona članova u dvesta zemalja, počinje da radi na tranziciji kulture u novu, održivu ekonomsku paradigmu, a film „Zeitgeist: Moving Forward“
je delom medijski odraz istog cilja. Zeitgeist pokret je produžetak Venus projekta, organizacije koju je osnovao industrijski dizajner Žak Fresko,
koji se takođe pojavljuje u filmu.
„Zeitgeist: Moving Forward“ je treći nastavak sada već kultnog serijala filmova
u kome se razmišlja o trenutnom „Zeitgeistu“, duhu vremena ili kulture.
Više informacija o „Zeitgeist: Moving Forward“, uključujići i datume prikazivanja:
Više informacija o Zeitgeist serijalu i njegovoj istoriji: